Search
Generic filters
Exact matches only

Toekenning Grant aanvragen

Het NVA bestuur ontving 5 Research Grant aanvragen. Gezien de vele inzendingen en de hoge kwaliteit van de inzendingen is door het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Artroscopie en de leden van de Wetenschappelijke commissie besloten de beurs te delen over 2 onderzoeken.

  1. REPAIR-trial, Jelle van der List, Amsterdam UMC

   Vraag: Wat zijn de resultaten van het primair hechten versus reconstructie van proximale voorste kruisband scheuren?
   Doel: In een prospectieve, multicenter studie (REPAIR-trial) in Nederland de uitkomsten van het primairhechten van proximale VKB scheuren bepalen op zowel stabiliteit, rerupturen en subjectieve uitkomsten, en deze uitkomsten te vergelijken met VKB reconstructie.

  2. Rotate-trial, Michelle Poldervaart, Multi center onderzoek vanuit Erasmus MC

   Vraag: Wat is de voorspellende waarde van isokinetische metingen rondom voorste kruisband reconstructies?
   Doel: Het verkrijgen van een tabel van waarden die kunnen fungeren als handvatten voor lastige beslissingen tijdens de behandeling en revalidatie van voorste kruisband letsel.

  3. ARCTIC-trial, Patrick d’Ailly, Multi center onderzoek 

   Vraag: Zorgt artroscopische synovectomie van de pols (in combinatie met DIACS) in vergelijking met IACSI voor betere functionele uitkomsten gemeten met de Patient-Rated Wrist Evaluation (PRWE) bij cDMARD-resistente RA en PsA patiënten?

  4. BEST FRiends-trial, Baris Koc

   Vraag: evalueert het effect van bloedleegteband training op quadriceps- en hamstringkracht na een voorste kruisband reconstructie
   Doel: de postoperatieve quadriceps- en hamstringkracht te verbeteren.

  5. OUTBACK-trial, Jari Dahmen, Amsterdam UMC

   Vraag: Wat is de klinische toegevoegde waarde van geconcentreerd beenmergaspiraat vanuit de heup bij de arthroscopische beenmergstimulatie voor kleine kraakbeenletsels in de enkel?
   Doel: Klinische uitkomsten van alleen arthroscopische beenmergstimulatie (controlegroep) vergelijken met de combinatie van arthroscopische beenmergstimulatie en toegevoegd geconcentreerd beenmergaspiraat (interventiegroep) bij kleine kraakbeenletsels in de enkel.

 

 1. De eerst 2 onderzoeken ontvangen een bijdrage van € 5000. Van de andere 3 onderzoeken blijven we graag op de hoogte en hiervan volgen we vorderingen op de voet.