Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

UK travelling Fellowship

Van woensdag 7 november 2018 tot en met dinsdag 13 november 2018 vond het NVA UK Fellowship 2018 plaats. Drie Engelse en vier Nederlandse orthopedisch chirurgen in opleiding bezochten gezamenlijk verschillende klinieken.

Een kijkje in de keuken bij verschillende klinieken in Nederland en Engeland

Nederland

De Engelse fellows vlogen op woensdag 7 november naar Nederland. Samen met de Nederlandse fellows brachten zij in Nederland een bezoek aan drie verschillende klinieken.

Het Nederlandse deel startte woensdag bij de KNVB. Hier werden de fellows ontvangen door Edwin Goedhart. Gezien hij de teamarts is van het Nederlands elftal bood hij erg interessante uitleg betreffende diverse onderwerpen binnen het betaald voetbal.

Vervolgens werd donderdag een bezoek gebracht aan Jacco Zijl in het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht. Hier kregen de fellows de kans om bij verschillende interessante programma’s mee te kijken.

Op vrijdag stond het bezoek aan Spaarne Gasthuis Haarlem op het programma. Hier werden de fellows ontvangen door Tjarco Alta en Arthur van Noort. Ook hier kon men meekijken bij verschillende operaties.

Ten slotte werd iedere dag afgesloten met een gezamenlijk diner in een restaurant samen met de gastheren van de volgende dag. Zo kon iedereen vast kennis maken met elkaar en kon iedere dag het programma meteen van start gaan.

Engeland

Op zaterdagochtend stond de vlucht naar Londen gepland. Gezamenlijk vlogen alle fellows naar Londen voor de andere dagen van het fellowship. Op zaterdagavond waren zij welkom om thuis te komen eten bij gastheer Andy Williams. Zo kon er ook met hem vast kennis gemaakt worden voor het programma van maandag en dinsdag.

Zondag was er tijd voor wat ontspanning in het centrum van Londen. Daarnaast stond er een leuke wedstrijd in het Emirates Stadium gepland: Arsenal vs. Wolves.

Maandag en dinsdag stond er wederom het meekijken bij operaties op het programma. Ditmaal bij Fortius Surgical Centre en Bupa Cromwell Hospital.

Alles bij elkaar was het een erg leerzame fellowship. Het was een zeer interessante aanvulling op de opleiding van de fellows wat veel nieuwe indrukken, invalshoeken en praktijken bood.

Andere fellowships

Bent u orthopedisch chirurg in opleiding en geïnteresseerd in deelname aan een fellowship? Neem dan hier een kijkje. Het eerstvolgende fellowship vindt plaats van 8 september 2019 tot en met 14 september 2019. Dit is het AGA Fellowship. De voorwaarden voor inschrijving kunt u hier vinden.

 

UK Fellowship     Fellowship

Fellowship 2018