Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

NVA Scopiecursus 1

De eerste scopiecursus van 2019 vindt plaats op 16 april 2019. Lees hieronder het programma van de cursus!

Programma

Het programma van de scopiecursus is bekend! Deze basiscursus is bedoeld als kennismaking met de arthroscopische chirurgie van de knie en schouder en wordt zeer positief beoordeeld door cursisten.

Het is een actieve dag waarbij een dagdeel wordt begonnen met presentaties, over lichamelijk onderzoek techniek en indicaties. Vervolgens is er ook veel praktisch onderwijs. Per dagdeel wordt er aandacht besteed aan één gewricht. In een carrousel wordt aansluitend aan de presentaties hands-on actief de verschillende facetten uitgelegd en geoefend die belangrijk zijn in de diagnostiek en behandeling.

In deze modules komt het volgende aan bod:

  1. Het lichamelijke onderzoek van knie en schouder.
  2. MSK radiologen van het OLVG leggen uit hoe een MRI van de knie en schouder beoordeeld dient te worden.
  3. Arthroscopie van de knie kan vervolgens geoefend worden op plastic modellen.
  4. Een computer gestuurde simulatie (Simendo trainer) voor het oefenen van scopische vaardigheden.

De cursus is toegankelijk voor A(N)IOS Orthopedie en Heelkunde. In totaal is er plaats voor 24 deelnemers. Acceptatie van inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

U kunt het programma hier vinden.

Bereikbaarheid

NVA Scopiecursus 1 wordt gehouden in het OLVG locatie Oost, Teaching Hospital (N gebouw, begane grond, bij de medische bibliotheek tegenover de receptie van de hoofdingang).

Adres: Oosterparkstraat 9 in Amsterdam.

 

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven voor NVA scopiecursus 1.  De inschrijfkosten bedragen €100, -. De kosten zijn inclusief het theoretisch en praktisch examen, gebruik van sawbones en catering.

Agenda