Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

NVA Scopiecursus 1

De eerste scopiecursus van 2019 is voor assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde. De scopiecursus vindt plaats op 16 april 2019. Lees hieronder het programma van de cursus!

Programma

Het programma van de scopiecursus is bekend! Verschillende aspecten van de artroscopie komen aan de orde, zoals omgaan met instrumenten en audiovisuele hulpmiddelen, Portals en Techniek, Diagnostiek en Indicatie stelling en State of the Art behandel opties. Ook wordt er een instructie over klinisch onderzoek van de knie en schouder gegeven. Daarnaast komen er aspecten van aanvullende diagnostiek aan de orde. Hands on: knie onderzoek, schouder onderzoek, stereotactisch oefenen, rontgen casuistiek, sawbone artroscopie oefeningen.

Opbouw

De cursus bestaat uit een aantal presentaties en een carrousel met 4 stations. Na de presentaties splitst de groep op in vier groepen zodat alle stations door iedereen per toerbeurt worden bezocht.

Hands on Station 1:

Ten eerste doet u anamnese en lichamelijk onderzoek bij een patient met een schouder- en een andere patient met een knie probleem. U doet zelf het onderzoek bij de patient.

Hands on Station 2:

Ten tweede wordt er aan de hand van gepresenteerde casuïstiek interactief gediscussieerd over de aanvullende diagnostiek.

Hands on station 3:

Ten derde wordt met behulp van echte artroscopie torens en instrumenten op een kunstknie een artroscopie uitgevoerd, eerst het diagnostische gedeelte m.n. gericht op handhaven van de horizon en de kijkrichting en eventueel gevolgd door een meniscectonie en verwijderen van een corpus liberum.

Hands on Station 4:

Ten slotte doet u via simendo systeem een computersimulatie artroscopie om de oog hand coördinatie te trainen. U kunt hierbij een prijs winnen met de beste score.

Bereikbaarheid

NVA Scopiecursus 1 wordt gehouden in het OLVG locatie Oost, Teaching Hospital (N gebouw, begane grond, bij de medische bibliotheek tegenover de receptie van de hoofdingang).

Adres: Oosterparkstraat 9 in Amsterdam.

 

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven voor NVA scopiecursus 1.  De inschrijfkosten bedragen €100, -.

Agenda