Lustrumcongres 2021

Op 23 en 24 september was het na meerdere keren uitstel dan eindelijk zo ver: het NVA lustrum congres vond plaats in ons vertrouwde Huis ter Duin te Noordwijk. Als één van de eerste medische beroepsverenigingen organiseerden wij een meerdaags congres sinds dat weer toegestaan was. Ondanks meerdere last-minute afzeggingen van sprekers uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kijken wij met veel voldoening terug op ons congres. Wat was het fijn elkaar na vaak lange tijd weer “live” te zien en te spreken en met elkaar te borrelen en feesten op de beats van de dj’s en de swingende saxofoon van Candy Dulfer.

Trots zijn we op de succesvolle online presentaties waarbij interactie tussen publiek en sprekers kon plaatsvinden alsof de sprekers aanwezig waren in de zaal. We hadden een gevarieerd programma met nationale en internationale sprekers, waarbij onder andere gesproken werd over de nieuwste inzichten op het gebied van liesklachten bij sporters, preventie van kruisbandletsels, nut van laterale tenodese bij VKB-reconstructie en nanoscopie. Maar ook hoorden we waarom rotator cuff letsels niet voorkomen bij bepaalde aapsoorten en werden fraaie beelden van anatomische enkel studies gepresenteerd.

De Dr. Eijkelaarprijs werd dit jaar gewonnen door Niels Bech voor zijn onderzoek of routinematig sluiten van het kapsel bij een heuparthroscopie tot een betere uitkomst leidt.

Wij bedanken onze hoofdsponsoren Arthrex en Smith&Nephew en de andere sponsoren voor het mede mogelijk maken van ons congres en hun improviserend vermogen om ondanks de geldende regels toch prominent aanwezig te zijn. En natuurlijk veel dank aan alle trouwe NVA -leden voor hun bijdrage en aanwezigheid. Op naar ons jaarcongres in 2022!

Kijk hier de presentaties online terug.