Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Scopiecursus 1: introductie

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Deze doelgroepen zijn; ANIOS, assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie.

Inhoud van de cursus

Deze basiscursus is bedoeld als kennismaking met de arthroscopische chirurgie van de knie en schouder en wordt zeer positief beoordeeld door cursisten.

Het is een actieve dag waarbij een dagdeel wordt begonnen met presentaties, over lichamelijk onderzoek techniek en indicaties. Vervolgens is er ook veel praktisch onderwijs. Per dagdeel wordt er aandacht besteed aan één gewricht. In een carrousel wordt aansluitend aan de presentaties hands-on actief de verschillende facetten uitgelegd en geoefend die belangrijk zijn in de diagnostiek en behandeling.

In deze modules komt het volgende aan bod:

  1. Het lichamelijke onderzoek van knie en schouder.
  2. MSK radiologen van het OLVG leggen uit hoe een MRI van de knie en schouder beoordeeld dient te worden.
  3. Arthroscopie van de knie kan vervolgens geoefend worden op plastic modellen.
  4. Een computer gestuurde simulatie (Simendo trainer) voor het oefenen van scopische vaardigheden.

De cursus is toegankelijk voor A(N)IOS Orthopedie en Heelkunde.

Inschrijven

Wilt u deelnemen aan Scopiecursus 1? Of gewoon simpelweg eerst wat meer informatie? Kijk dan in onze agenda of schrijf u meteen in. De scopiecursus vindt plaats op 16 april 2019 in het Skills Lab van het OLVG locatie Oost te Amsterdam.

Daarnaast is er plaats voor 24 deelnemers. Acceptatie van inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 100,- per persoon. De kosten zijn inclusief het theoretisch en praktisch examen, gebruik van sawbones en catering.

De Puy Synthes
Smith Nephew
Arthrex