NVA SCOPIECURSUSSEN

Een van de belangrijkste doelstellingen van de NVA is het verbreiden en verbeteren van kennis en kundigheid van de arthroscopische chirurgie. Jaarlijks organiseert de NVA dan ook een vijftal scopie-cursussen. 

Wat maakt onze cursussen uniek? Het is de perfecte balans tussen theoretisch onderwijs en hands-on ervaring. Tijdens het cursusgedeelte worden uitdagende casussen besproken, waarbij de faculteit hun inzichten delen over de benodigde ingrepen. Deze levendige discussies zijn buitengewoon leerzaam en stimuleren actieve deelname van alle deelnemers.

Het hoogtepunt van de cursus is het praktijkgedeelte, waarbij deelnemers onder begeleiding van ervaren faculteitsleden diverse ingrepen oefenen op menselijke preparaten. Dankzij de bijna één-op-één verhouding tussen faculteit en deelnemers is er volop ruimte voor persoonlijke begeleiding, wat onze cursussen intensief en zeer gewaardeerd maakt.

De cursussen worden georganiseerd op verschillende niveaus, dus er is zeker een cursus die past bij je niveau en interesse. 

01

INTRODUCTIECURSUS ARTHROSCOPIE

Voor ANIOS, assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie. In 2024 vindt deze plaats op 31 mei 2024  in het OLVG Oost Ziekenhuis in Amsterdam.

Scopie 1
Scopiecursus 3

02

BASISCURSUS KNIE

Voor jongerejaars AIOS Orthopedie en differentianten Heelkunde/Traumatologie

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie. In 2024 vindt deze cursus plaats op dinsdag 4 juni 2024 in het Rotterdam Skills Lab. Deelnamekosten zijn € 400. 

03

BASISCURSUS SCHOUDER

Voor jongerejaars AIOS Orthopedie en differentianten Heelkunde/Traumatologie

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie. In 2024 vindt deze cursus plaats op woensdag 5 juni 2024 in het Rotterdam Skills Lab. Deelnamekosten zijn € 400. 

Schouder cursus gevorderden

04

ADVANCED COURSE KNEE

Voor 5e/6e jaars opleidingsassistenten orthopedie, jonge klare of fellow

Ben je 5/6de jaars opleidingsassistent orthopedie of jonge klare of fellow, en lid van de NVA? En vind jij ligamentaire letsels van de knie het leukste deel van het vak orthopedie? Kom dan je kennis verrijken met de NVA Advanced Knee Course.

Met een faculty die bezeten is van het onderwerp, en drempelloos al hun kennis en kunde aan je willen overbrengen om je te lanceren richting een knie-expert. 

Enkele quotes uit voorgaande edities:
Aanvullende kennis en kunde tav ligamentaire reconstructies, eigenlijk een must voor iedere knie chirurg
“Interessante discussies tussen faculty en deelnemers tussendoor, grote meerwaarde!
Lekker praktisch interactieve cursus met veel tijd voor wetlab
Leerzaam, faculty met ontzettend veel ervaring.”

De Advanced Course Knee vindt plaats op vrijdag 15 november 2024 in het Amsterdam Skills Lab. Inschrijfkosten zijn € 450.  

05

ADVANCED COURSE SHOULDER

Voor 5e en 6e jaars opleidings assistenten, fellows en jonge klaren met aantoonbare interesse voor arthroscopie.

Deze cursus kenmerkt zich door laagdrempelige kennisoverdracht met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaring en het bespreken van problemen in diagnostiek, work-up en tijdens de ingreep. Daarnaast is er tijdens de cursus veel hands-on tijd en ruimte voor discussie en casuïstiek met een ervaren faculty.

Deze cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor 5e en 6e jaars opleidings assistenten, fellows en jonge klaren met aantoonbare interesse voor arthroscopie. Daarnaast ben je uiteraard lid van de NVA als je deze cursus wilt volgen.

De Advanced Course Shoulder vindt plaats op15 november a.s. in het Amsterdam Skills Lab. Deelnamekosten zijn € 450.