NVA SCOPIECURSUSSEN

Een van de belangrijkste doelstellingen van de NVA is het verbreiden en verbeteren van kennis en kundigheid van de arthroscopische chirurgie.
Sinds geruime tijd worden daarom jaarlijks een zestal cursussen aangeboden door de NVA. Dus: ben je assistent orthopedie, jonge klare of fellow en geïnteresseerd in arthroscopie en sportgeneeskunde? Lees dan snel verder. Er is zeker een cursus die past bij je niveau en interesse. 

01

INTRODUCTIECURSUS ARTHROSCOPIE

Voor ANIOS, assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie. In 2023 vindt deze plaats op 2 juni in het OLVG Oost Ziekenhuis in Amsterdam.

Scopie 1
Scopiecursus 3

02

BASISCURSUS KNIE

Voor jongerejaars AIOS Orthopedie en differentianten Heelkunde/Traumatologie

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie. In 2023 vindt deze plaats op maandag 10 juli in het UMC Utrecht.

03

BASISCURSUS SCHOUDER

Voor jongerejaars AIOS Orthopedie en differentianten Heelkunde/Traumatologie

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten. Voorbeelden zijn de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en de basis beginselen van de arthroscopie. In 2023 vindt deze plaats op dinsdag 11 juli in het UMC Utrecht.

Schouder cursus gevorderden

04

ADVANCED COURSE KNEE

Voor 5e/6e jaars opleidingsassistenten orthopedie, jonge klare of fellow

Ben je 5/6de jaars opleidingsassistent orthopedie of jonge klare of fellow, en lid van de NVA? En vind jij ligamentaire letsels van de knie het leukste deel van het vak orthopedie? Kom dan je kennis verrijken met de NVA Advanced Knee Course.

Met een faculty die bezeten is van het onderwerp, en drempelloos al hun kennis en kunde aan je willen overbrengen om je te lanceren richting een knie-expert. 

Enkele quotes uit voorgaande edities:
Aanvullende kennis en kunde tav ligamentaire reconstructies, eigenlijk een must voor iedere knie chirurg
“Interessante discussies tussen faculty en deelnemers tussendoor, grote meerwaarde!
Lekker praktisch interactieve cursus met veel tijd voor wetlab
Leerzaam, faculty met ontzettend veel ervaring.”

De Advanced Course Knee vindt plaats op donderdag 16 november 2023 in het Erasmus MC Rotterdam. 

05

ADVANCED COURSE SHOULDER

Voor 5e en 6e jaars opleidings assistenten, fellows en jonge klaren met aantoonbare interesse voor arthroscopie.

Deze cursus kenmerkt zich door laagdrempelige kennisoverdracht met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaring en het bespreken van problemen in diagnostiek, work-up en tijdens de ingreep. Daarnaast is er tijdens de cursus veel hands-on tijd en ruimte voor discussie en casuïstiek met een ervaren faculty.

Deze cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor 5e en 6e jaars opleidings assistenten, fellows en jonge klaren met aantoonbare interesse voor arthroscopie. Daarnaast ben je uiteraard lid van de NVA als je deze cursus wilt volgen.

De Advanced Course Shoulder vindt plaats op vrijdag 17 november 2023 in het Erasmus MC Rotterdam. Deelnamekosten zijn € 450.

Schouder scopiecursus

06

ADVANCED COURSE HAND & POLS

Voor ervaren maar ook startende Hand- Pols scopisten, jonge klaren en oudere jaars opleidingsassistenten met veel interesse (en bij voorkeur enige ervaring) in de behandeling van Hand & Pols.   
Veel aspecten van de Hand & Polsscopie zullen worden behandeld met korte instructies en veel hands-on kadaver sessies. Aan de orde komen:
1) diagnostische scopie van de pols
2) scopische TFCC repair
3) scopische SL repair
4) scopische non-union scaphoid repair
5) scopische hemitrapeziectomie (cmc1).
Verhouding faculty – cursisten zal rond de 1-2 zijn zodat intensieve coaching mogelijk zal zijn. De bedoeling is om naast de ‘normale’ hand- en polsscopie ook de mogelijkheid te hebben om dingen die je zou willen verbeteren of behandelen direct aan bod te laten komen. De faculty staat onder leiding van Sebastiaan Souer. Deze cursus vindt plaats op woensdag 15 november 2023 in het Erasmus MC Rotterdam.