Fellowship

 

De NVA organiseert al jaren een weeklange stage in samenwerking met de zusterverenigingen in een drietal landen. AIOS orthopedie krijgen de mogelijkheid geboden om mee te kijken “in de keuken” van internationale experts binnen de arthroscopie. AIOS orthopedie kunnen solliciteren naar een plaats in deze reizen. De NVA fellowship-commissie draagt geselecteerden voor en het NVA Bestuur geeft uiteindelijk akkoord. Sollicitanten moeten een aantoonbare bovenmatige interesse hebben in de arthroscopie om te mogen deelnemen.

 

 

Zeer leerzaam en waardevolle ontmoetingen

Opzet en invulling

Gedurende het Fellowship trekt u op met twee of drie buitenlandse collega’s. U krijgt dus, door het bezoeken van vooraanstaande orthopedisch chirurgen op arthroscopisch gebied op verschillende locaties in het buitenland (DU, UK, IT) en Nederland, een uitstekende gelegenheid om uw kennis en vaardigheden binnen de arthroscopische chirurgie uit te breiden. Het Fellowship wordt tevens gekenmerkt door diverse wetenschappelijke sessies. Daarnaast worden er ook dagen besteed aan ”sight seeing” van de plaatsen waar u komt. Dit samen, maakt het een onvergetelijke ervaring.

Zeer leerzaam en waardevolle ontmoetingen

Data 2022

FELLOWSHIP DUITSLAND: 19 – 24 JUNI 2022
FELLOWSHIP ITALIË: NOVEMBER 2022
FELLOWSHIP ENGELAND: NOVEMBER 2022

 

REVIEWS FELLOWSHIPS

”Het was een hele mooie week! Veel leuke ervaringen, veel geleerd en een erg gezellige tijd gehad. Het voelde als een zeer luxe reis naar mooie Italiaanse plekken waar we zeer hartelijk ontvangen werken.”

S. (Stijn) Geraets

Orthopedisch chirurg, Maartens Kliniek

‘Wat betreft het supergoed georganiseerde en te gekke fellowship sluit ik me volledig aan bij wat Stijn zegt. Echt een ervaring om nooit te vergeten!”

J. (Joost) Willems

Orthopedisch chirurg, Zaans Medisch Centrum

Solliciteer naar een plaats

De sollicitatie-procedure voor een plaats in het NVA Travelling Fellowship is open. Stuur een motivatiebrief en CV naar NVA@scopie.org en solliciteer naar een plaats in het Travelling Fellowship in combinatie met Siagascot (Italie), Fortius Clinic (UK) of AGA (Duitssprekende landen).

Ampia Ziekenhuis Breda

Te gast bij de maatschap orthopedie Amphia Ziekenhuis Breda waar OK’s bijgewoond worden van Maaike van den Borne en Christiaan van Bergen. 

Bezoek Antonius ZH

De avond voorafgaand diner met de maatschap orthopedie Antonius Ziekenhuis Nieuwegein om kennis te maken en het programma door te nemen. De volgende dag meekijken bij de OK van Jacco Zijl. 

Tijd voor ontspanning

In het weekend namen de Nederlandse Fellows Stijn Geraets en Joost Willems de Italianen op sleeptouw voor een wel heel bijzondere tourtocht door Nederland. Een memorabele week!

DATA FELLOWSHIPS 2022

FELLOWSHIP UK
November 2022

Deelnemers:

Nog niet bekend!
De sollicitatie is open dus reageer snel. 

 

Fellowship Duitsland

20 – 24 juni 2022

Deelnemers: 

Nog niet bekend!
De sollicitatie is open dus reageer snel.

Fellowship Italië

November 2022

Deelnemers: 

Nog niet bekend!
De sollicitatie is open dus reageer snel.

Fellowshipcommissie: 

Robbert van Dijck, voorzitter
Tom Piscaer, fellowship Italië
Alexander van Wulfften Palthe, fellowship DE
Annika Tsuchida, fellowship UK

NVA@scopie.org

Fellowships 2022

De sollicitatie voor een fellowship plaats in 2022 is open. Je kan je interesse kenbaar maken door het sturen van een CV met een motivatiebrief aan de voorzitter van de Fellowshipcommissie. Dit kan digitaal via NVA@scopie.org.

Engeland

Fortius Clinic

Gedurende het Fellowship trekt u op met drie Britse collega’s. U krijgt dus, door het bezoeken van vooraanstaande orthopedisch chirurgen op arthroscopisch gebied op verschillende locaties in Engeland (Londen) en Nederland, een uitstekende gelegenheid om uw kennis en vaardigheden binnen de arthroscopische chirurgie uit te breiden..

Duitsland

A.G.A.

Samen met twee of drie Duitse fellows reist u de eerste drie dagen door Duitsland, waar u wordt ontvangen door enkele Duitse specialisten. Daarna reist u gezamenlijk terug naar Nederland om daar door Nederlandse specialisten ontvangen te worden.

Italië

SIAGASCOT

Met een club van 3 Italianen en 3 Nederlandse deelnemers bezoek je 3 klinieken in Nederland en 3 klinieken in Italië. Uiteraard zorgt iedere host voor een interessant programma en een leerzame dag. 

What People are Saying

“A Great Experience”

I am very grateful to have been given the opportunity to participate in this fellowship exchange. A lot of effort had clearly been put into this. I learned a lot and enjoyed it. Thanks.

Deelnemer UK Fellowship 2019

“Discussieren op niveau”

“Goede casuistiek, voldoende tijd om te netwerken, leuke middag en avond programma’s, prima hotels, gezellige fellowship collega’s

Deelnemers Duits Fellowship

“A Great Opportunity”

I am very grateful to have been given the opportunity to participate in this fellowship exchange programme. I had great fun, met many inspirational people and learned a lot. I will stay in touch with the fellows I met and plan to return to Netherlands in future. Thank you for helping me create these memories.

Deelnemer Italiaans Fellowship

“Speechless”

We have had the best time. Great so see Jacco Zijl perform knee surgery. We enjoyed the nights out and getting to know the host of next day during dinner.”

Deelnemer Italiaans Fellowship