Fellowship

 

De NVA organiseert al jaren een weeklange stage in samenwerking met de zusterverenigingen in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland en in Nederland. AIOS orthopedie/jonge klaren krijgen de mogelijkheid geboden om mee te kijken “in de keuken” van internationale experts binnen de arthroscopie. De Fellowship commissie stelt het programma samen en nodigt hosts uit om fellows te ontvangen. 

Meer over de fellowshipcommissie lees je hier 

 

Solliciteer naar een plaats in 2025

Je kan solliciteren naar een plaats door het sturen van een motivatiebrief en CV. Geef hierin ook aan bij welk aandachtsgebied je interesse ligt.

Je moet lid zijn of worden van de NVA en jonger zijn dan 45 jaar.

Stuur je motivatiebrief met CV naar Tom Piscaer, voorzitter fellowshipcommissie: via NVA@scopie.org 

Deadline voor sollicitatie:  1 februari 2024.

Meld je aan als host

De fellowshipcommissie is altijd op zoek naar hosts voor de fellowships.

Wat wordt er een host verwacht:

  • Een dag mooi arthroscopisch OK programma

  • De avond vooraf hou je vrij voor kennismaking met de fellows tijdens een diner of ander evenement

  • De mogelijkheid om 4 fellows op OK te ontvangen

Vind je het interessant om mensen te ontvangen op je kliniek en kan je hen wat moois laten zien op arthroscopisch gebied? Laat ons dat dan weten via NVA@scopie.org of 013 544 00 13

We hebben een super inspirerend tijd met Nederlandse top orthopeden, met leuke discussies, veel bruikbare tips and tricks en vooral ook een super gezellige tijd met collega’s uit het hele land. Een fantastische week!!

Bart Oudelaar & Bart Robben, fellows Nederland

Orthopedisch chirurg

Fantastisch om beide heren die bij OCON hun carrière als ANIOS zijn gestart nu te mogen ontvangen als knie specialisten.

Roy Hoogeslag, Host

Orthopedisch Chirurg , OCON

They were 10 amazing orthopaedic-dense days. We had the chance to observe great surgeons throughout Holland and Milan. Everyday we had the nicest dinner with our host, during which we had the chance to get to know each other. Holland Fellows prepared for us one of the kindest and funny experience: they rent these vintage renewed two-seater, and we travelled on the road through Holland. It was amazing. The scientific session was extremely interesting and there was the chance to interact with each other and discuss the topics together. I really enjoyed every second of the Fellowship. It was one of the greatest time of my life.”

Michelangelo Delmedico, Fellow Italië

Doctor in de gespecialiseerde opleiding aan de School voor Orthopedie en Traumatologie van de Policlinico di Bari, Universiteit van Bari "Aldo Moro"

”Het was een hele mooie week! Veel leuke ervaringen, veel geleerd en een erg gezellige tijd gehad. Het voelde als een zeer luxe reis naar mooie Italiaanse plekken waar we zeer hartelijk ontvangen werden.”

S. (Stijn) Geraets, fellow

Orthopedisch chirurg, Anna Ziekenhuis

Het was een genoegen om deze ambitieuze en leergierige collega’s te mogen ontvangen en de multiligamentaire reconstructie van de knie te laten zien .

Jacco Zijl, Host

Orthopedisch Chirurg , Orthoparc

Excellent travelling fellowship, very well organized and extremely useful. We had the chance to visit very skilled surgeons, that taught us with passion and dedication.

In conclusion, it was an amazing experience that I’ll never forget. I strongly recommend to apply for this fellowship.

Filippo Calanna, Fellow Italië

Orthopedisch chirurg

‘Wat betreft het supergoed georganiseerde en te gekke fellowship sluit ik me volledig aan bij wat Stijn zegt. Echt een ervaring om nooit te vergeten!”

J. (Joost) Willems, fellow

Orthopedisch chirurg, Zaans Medisch Centrum

Zeer leerzaam en waardevolle ontmoetingen

Opzet en invulling

Gedurende het Fellowship trekt u op met twee of drie buitenlandse collega’s. U krijgt dus, door het bezoeken van vooraanstaande orthopedisch chirurgen op arthroscopisch gebied op verschillende locaties in het buitenland (DU, UK, IT) en Nederland, een uitstekende gelegenheid om uw kennis en vaardigheden binnen de arthroscopische chirurgie uit te breiden. Het Fellowship wordt tevens gekenmerkt door diverse wetenschappelijke sessies. Daarnaast worden er ook dagen besteed aan ”sight seeing” van de plaatsen waar u komt. Dit samen, maakt het een onvergetelijke ervaring.

Zeer leerzaam en waardevolle ontmoetingen

Data 2024

FELLOWSHIP DUITSLAND: 24 – 28 juni 2024
FELLOWSHIP ITALIË: nnb
FELLOWSHIP ENGELAND: nnb
FELLOWSHIP NEDERLAND: nnb

 

DATA FELLOWSHIPS 2023

FELLOWSHIP UK

Fortius Clinic Londen
18 – 24 November 2023

Winnaars:
Wietse Melman
Martijn Dietvorst
Carlo Peeters

 

FELLOWSHIP DUITSLAND

AGA
10 – 15 september 2023

Winnaars: 
David Visser
Daphne Schoenmakers

 

FELLOWSHIP ITALIË

SIAGASCOT
3 – 14 oktober 2023 

Winnaars:
Frans Hagemans
Barbara Boer

 

 

FELLOWSHIP NEDERLAND
1 – 8 oktober 2023

Winnaars:
Bart Oudelaar
Bart Robben

 

 

Fellowshipcommissie:

Tom Piscaer, voorzitter
Albert van Houten, fellowship DE
Roeland Riedijk, fellowship UK
Yde Engelsma, fellowship IT
Bart Oudelaar, fellowship NL

Fellowships 2024

De sollicitatie voor een fellowship plaats in 2024 is open. Je kan je interesse kenbaar maken door het sturen van een CV met een motivatiebrief aan de voorzitter van de Fellowshipcommissie. Dit kan digitaal via NVA@scopie.org.

Deadline voor sollicitatie is 1 december 2023

Engeland

Fortius Clinic

Gedurende het Fellowship trekt u op met drie Britse collega’s. U krijgt dus, door het bezoeken van vooraanstaande orthopedisch chirurgen op arthroscopisch gebied op verschillende locaties in Engeland (Londen) en Nederland, een uitstekende gelegenheid om uw kennis en vaardigheden binnen de arthroscopische chirurgie uit te breiden..

Duitsland

A.G.A.

Samen met twee of drie Duitse fellows reist u de eerste drie dagen door Duitsland, waar u wordt ontvangen door enkele Duitse specialisten. Daarna reist u gezamenlijk terug naar Nederland om daar door Nederlandse specialisten ontvangen te worden.

Italië

SIAGASCOT

Met een club van 3 Italianen en 3 Nederlandse deelnemers bezoek je 3 klinieken in Nederland en 3 klinieken in Italië. Uiteraard zorgt iedere host voor een interessant programma en een leerzame dag.