NVA

NVA_logo

De Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie of wel NVA is een vereniging die bestaat sinds 1989. Het doel van de NVA is het verbreiden en verbeteren van kennis en kundigheid van de artroscopische chirurgie.

De NVA wil graag beschikbaar zijn als Uw bron voor alle informatie over de rol van arthroscopie in de huidige geneeskunde. De NVA is een vereniging voor allen die de arthroscopie een warm hart toedragen. De NVA heeft nu ruim 510 leden met zowel orthopedische, heelkundige, plastische, kaakchirurgische en veteriniaire achtergrond en is uitgegroeid van een club enthousiaste mensen in de begin jaren van de arthroscopie tot een volwassen vereniging waarbij arthroscopie nauwelijks meer weg te denken is uit ons behandelingspalet.

Jaarcongres:

De vereniging heeft u een hoop te bieden, maar het bestuur hoopt dat u ook de vereniging een hoop te bieden heeft. Jaarlijks wordt er een wetenschappelijk congres georganiseerd. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen door uw aanwezigheid, uw inzet tijdens de discussies maar ook door uw bijdrage aan het wetenschappelijk werk.

Onderwijs

De NVA heeft een zeer belangrijke taak bij het verzorgen van onderwijs t.b.v. de arthroscopie. Zo wordt de jaarlijkse arthroscopie cursus van de knie en de schouder georganiseerd in Utrecht. Deze cursus is inmiddels verplicht voor iedere orthopedisch chirurg in opleiding en wordt zeer aanbevolen voor iedere arthroscopisch geïnteresseerde algemeen chirurg in opleiding.

Fellowships

Er worden diverse fellowships georganiseerd in België, Groot-Brittannië, Zwitserland/Duitsland en ook in ons eigen land. U wordt een unieke kans geboden om met een kleine groep fellows gedurende 1 week diverse klinieken te bezoeken, waarbij er speciaal voor u een arthroscopisch gericht programma is samengesteld. De interesse voor deze fellowships is groot, de kosten worden geheel gedragen door de NVA.

Masterclass

Er wordt jaarlijks een masterclass georganiseerd over een arthroscopisch onderwerp. Daarin wordt het betreffende onderwerp zeer grondig besproken en bent u op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op dat gebied.

Word lid!

Investeer in uw opleiding, bouw binnen uw vakgebied aan een netwerk, zorg dat u op de hoogte blijft. Indien u arthroscopie beschouwt als een belangrijk onderdeel van uw (toekomstige) werkzaamheden, wordt dan lid van de NVA. De contributie bedraagt € 50,00 per jaar.